Coaching

Begeleiden van managers bij het krijgen van grip en handelingsperspectief in het begeleiden van de afdeling gedurende en na een intern onderzoek.
Er is iets voorgevallen, diefstal bijvoorbeeld, waardoor uw hele afdeling in rep en roer is. Een onderzoeksbureau wordt binnengehaald en die ‘rolt’ door de afdeling en/of het bedrijf. Er worden gesprekken gevoerd met medewerkers, camerabeelden gepresenteerd. Het onderzoek lijkt professioneel en u heeft er alle vertrouwen in dat de dader wordt gevonden.
Intussen is de afdeling van slag, medewerkers zijn nerveus, er wordt vooral met elkaar gesproken en geroddeld. Wie weet wat, met wie is gesproken. Iedereen is onzeker. Dat gaat ten koste van de productiviteit, van de sfeer. Hoe gaat u hiermee om, hoe zorgt u dat terwijl er onderzoek wordt gedaan, het werk ook wordt uitgevoerd en de medewerkers zich niet van de stress ziek melden.
Wat u nodig heeft is een gedragswetenschapper, een profiler, die naast u staat en u adviseert en coached in hoe uw eigen optreden in deze situatie  maximaal effectief is. Hoe u om kunt gaan met de stress van de medewerkers en tegelijk de productie goed kunt houden . Hoe u er voor kunt zorgen dat als het nodig is dat tijdens het onderzoek een medewerker moet worden geschorst, de rest hun werk kan blijven doen en tevens hun collega niet hoeven af te vallen. Hoe u kunt voorkomen dat als de schorsing onterecht is, hoe deze medewerker kan worden gerehabiliteerd. Kortom, hoe u deze lastige situatie managet.