Jessica Verhagen

Jessica Verhagen is een ervaren psycholoog, profiler en criminoloog. Ze heeft Sociaal- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Daarna heeft ze zich gespecialiseerd door criminologie te studeren en ze is een certified (predictive) profiling expert (CPE). Daarnaast is zij tevens linguïstisch profiler.

Jessica is gedurende ruim 14 jaar zowel lid als ook de nationaal toezichthoudend psycholoog (NSP) van Mensa Nederland geweest. Naast eerder werk als lifecoach, selectiepsycholoog, vertrouwenspersoon en mediator, maakt ze zich sterk voor de belangen van vrouwen.

Al deze kennis heeft ze gedurende ruim 20 jaar ingezet in diverse functies bij de overheid, waaronder 14 jaar bij het ministerie van Defensie als (hoofd) ongevalsonderzoeker en -analist op het gebied van arbo, milieu, bedrijfsveiligheid en beveiliging en op het gebied van integriteit.

Jessica is auteur van een boek over een kindertransport dat in de Tweede Wereldoorlog, vlak na de hongerwinter, is georganiseerd door haar opa. Toen zijn 45 ondervoede kinderen per boot van Reeuwijk naar Hoogeveen naar eten gebracht. Het boek is een reconstructie, een verslag van een intensief onderzoek naar deze reis. Het boek is verfilmd door Goudse amateurfilmclub  Toverlint tot het docu-drama Vergeten Kinderen. De opbrengst van deze film gaat naar War Child uit solidariteit met kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en honger. Het boek is ook vertaalt naar het Engels, net als de film.

Als Hoofddocent Cold Case bij Mandeville Academy in Gouda heeft zij sinds de start van de school in oktober 2018 tot medio 2020 de hoogbegaafde studenten begeleidt in het ontwikkelen van hun onafhankelijk oordeelsvermogen, aan de hand van het analyseren van een cold case van de politie. In het eerste studiejaar was dat de zaak van Alie Spruit, en het tweede studiejaar was dat de zaak van Nel Hanegraaff.

Momenteel is zij lector bij onderzoekscollectief bureau Dupin, waar de cold case van Marja Nijholt wordt onderzocht door burgers. Daarnaast werkt zij sinds 2020 als politievrijwilliger bij de politie Den Haag, team Cold case en vermiste personen. En sinds 2022 is Jessica ook gastdocent bij de opleiding Predictive Profiling van Sosecure.

Wat anderen zeggen over mij

Jessica is gepassioneerd, empathisch, diplomatiek maar ook niet bang om te confronteren als dat nodig is. Haar bevlogenheid straalt ze uit en haar enthousiasme is aanstekelijk.

Als er ‘shit’ is, dan wil je haar er bij hebben.

Collega's

Haar aanpak is daadkrachtig, ze is standvastig in het behalen van haar doelen maar daarbij ook diplomatiek en collegiaal.

Defensietop

Ze is een gedegen en ervaren onderzoeker. Haar betrokkenheid bij mensen en haar analyse en inzicht in waarom mensen doen wat ze doen, is overtuigend.

Vrienden

Haar grootste kracht is haar intuïtieve vermogen om in een hele korte tijd het karakter van andere mensen te doorgronden en daarnaar te handelen. Ze ziet mensen die voor anderen onzichtbaar zijn.

Boek Vergeten Kinderen
Film Vergeten Kinderen 2020
Mandeville Academy 2018
Cold Case les bij Ortec 2019
Cold Case presentatie politie 2020

Voor welke klanten werk ik